Norsk-russisk kultursenter
Om NRKS Arkiv Galleri Linker  


     

OMTALE AV DET NORSKE PROGRAMMET I DET SKANDINAVISKE PROSJEKTET ”RUSSISK SANG I SKANDINAVIA”
Artikkel opprettet 25.04.2012

Den 12. april 2012 holdt den russiske sangerinnen Svetlana Atangulova en konsert i Oslo. Konserten var organisert av Norsk-russisk kultursenter og Det russiske senter for vitenskap og kultur i København og med deltakelse av Rådet for russisktalende foreninger i Danmark.
Konserten var en del av det skandinaviske prosjektet "Russisk sang i Skandinavia". Prosjektet startet i Danmark 3. og 4. mars i år i Århus og København og ble fortsatt i Oslo. Senere vil det bli holdt konserter i Sverige: i Malmø og Gøteborg. I september avsluttes konsertserien i Finland.
Konserten i Oslo ble framført i en overfylt sal og holdt et høyt profesjonelt nivå. Svetlana Atangulova er en lysende talentfull sangerinne og hadde et nostalgisk repertoar med sanger fra russisk underholdningsmusikk på 1970-80-tallet. Komponister som A. Pakhmutova, A. Babadzjanian og A. Zatsepin har skapt det mest dyrebare i russisk underholdningsmusikk. Svetlana Atangulova tolket disse berømte komponistenes oppriktighet og inderlighet for et publikum av norske tilhørere og russiske landsmenn.  
Applausen etter konserten varte lenge. Tilhørerne belønnet sangerinnen med sin entusiastiske støtte. 
Norsk-russisk kultursenter vekker alltid respekt med sine programmer. De organiseres nøyaktig og ansvarsfullt, og alltid med karakteristisk smak.
Prosjektet "Russisk sang i Skandinavia" samler krefter og vil fortsette sine konserter i mai i Sverige.
Tatiana Derbeneva-Jacobsen (skuespillerinne og kunstnerisk leder for det dansk-russiske teatret "Dialog").
Oversatt av Leif Victor Oppedalhttp://www.norway.mid.ru/index.html
   
© Norsk-russisk kultursenter   Web: Roy Carstensen. Oppdatert: 08.04.2018
Norsk-russisk.no bruker cookies for å huske ditt språkvalg på websiden.
Klikk på norsk eller russisk flagg i hjørnene for å velge språk.
OK