Norsk-russisk kultursenter
Om NRKS Arkiv Galleri Linker  


     

Kulturaften torsdag 24.04.2014
Artikkel opprettet 28.05.2014

Norsk- russisk kultursenter.
Kulturaften torsdag 24.04.2014 i Frogner Menighetshus Schafteløkken, Solheimsgaten 2B – Oslo.

Foredrag om «1814 Miraklenes år».
Vi markerte 200 årsjubileet for Norges grunnlov med et foredrag av
Erik Wilmar, master i historie ved universitet i Oslo som fortalte om «1814 – miraklenes år». Han viste noen videoutklipp underveis som illustrerte viktige hendelser og personer på den tiden som hadde avgjørende betydning for det som vi nå kaller miraklenes år. Vi fikk da vår egen grunnlov og gikk fra å være en del av den dansk-norske «helstat» til en union med Sverige der Norge fikk status som egen stat. Det var et spennende foredrag som raskt oppdaterte oss på de viktigste begivenheter som førte til dette mirakelåret. Levende og godt fortalt. Noen av oss hadde en del spørsmål som Wilmar ga oss informative
svar på.

Konsert av norsk –russiske talenter. Etterpå var det konsert av norsk-russiske talenter fra Wien. De to tvillingsøstrene Nadja og Luba Kalmykov spilte fiolin. Deres mor Vera Kalmykoval som er internasjonalt kjent, spilte flygel. Nadja og Luba har vunnet flere priser. Bla konkurransen om å få spille under konserten i Wiener Musikverein i april 2012, som to av de beste studentene i Konservatorium Wien. I desember 2013 ble de prisvinnere på «Fidelio» Kammermusikkonkurransen i Wien.
Familien flyttet fra St. Petersburg til Norge for 10 år siden. Nadja og Luba har her fått undervisning bla hos Barratt- Due. Deres far fortalte at de øvde 6 timer hver dag. Ikke fordi noen tvang dem til det, men fordi de elsker å drive med musikk.
I februar 2014 spilte Nadja og Luba i en konsert under «Sørumfestivalen» hvor de ble invitert for andre gang.

Det var som vanlig salg av kaker, kaffe og te i løpet av kvelden. I kveldens lotteri kunne vi ved å kjøpe lodd ha sjansen på å vinne russiske og norske gevinster.
Det var en begivenhetsrik kveld som alle tilstedeværende viss
te å sette pris på.

Reidun Berger, styremedlem i NRKS, journalist

http://www.aeroflot.ru/
   
© Norsk-russisk kultursenter   Web: Roy Carstensen. Oppdatert: 08.04.2018
Norsk-russisk.no bruker cookies for å huske ditt språkvalg på websiden.
Klikk på norsk eller russisk flagg i hjørnene for å velge språk.
OK