Norsk-russisk kultursenter
        Om NRKS Arkiv Galleri Linker Gjestebok       

Det internasjonale rådet for russiske landsmenn fyller fem år
Artikkel opprettet 05.11.2007

Den 1. internasjonale festivalen for russiske landsmenn i utlandet – ”Den russiske sang” – ble avholdt i dagene 17.-22 oktober i konsertsaler og på teaterscener i Moskva, og falt sammen med feiringen av femårsjubileet for Det internasjonale rådet for russiske landsmenn – MSRS. Hele 450 kunstnere og ensembler fra 46 land deltok på festivalen som ble åpnet av presidieformannen i MSRS, grev P.P. Sjeremetjev og Moskvas borgermester, æresmedlem i MSRS, J. M. Luzjkov.

Norsk-russisk kultursenter var representert ved duetten Nicolaus Zwetnow (balalaika) og Vladimir Pavlenko (piano) og av Natalia Sofijskaja, som fremførte russiske sanger og ballader. Zwetnow og Pavlenko vant en av festivalens fremste priser og ble invitert til å opptre på gallakonserten i Søylesalen i Fagforeningenes Hus. Også avisen ”Vetsjernjaja Moskva” skrev om deres deltakelse.

22. oktober fant det sted et festmøte i anledning femårsdagen for opprettelsen av MSRS. Her deltok representanter for de føderale organene i Den russiske føderasjons lovgivende og utøvende makt, Moskvas byregjering, geistligheten, det diplomatiske korps, forskere og kulturpersonligheter i Russland og lederne for medlemsorganisasjonene til MSRS i 53 land. Norsk-russisk kultursenter var representert ved formannen Raisa Vasiljevna Cirkova. Hun ble tildelt en personlig medalje for sin innsats for å styrke samarbeidet med Russland.


Zhanna Furunes, viseformann i NRKS

Oversatt av Tore-Jarl Bielenberg
http://odin.dep.no/ud/norsk/bn.html
   
© Norsk-russisk kultursenter   Web: Roy Carstensen. Oppdatert: 13.12.2005