Norsk-russisk kultursenter
Om NRKS Arkiv Galleri Linker  


     

Til alle medlemmer og venner av Norsk-russisk kultursenter
Artikkel opprettet 07.04.2013

Vi ønsker velkommen til et nytt og interessant møte da vi markerer 400-årsjubileet for dynastiet Romanov, som overtok tsartronen i Russland og regjerte i perioden 1613-1917. Vi vil se på forbindelser mellom tsarfamilien i Russland og kongefamilien Norge og hvordan dette påvirket forholdet mellom våre to land. Foredraget blir illustrert med bilder – fotografier og kunstneriske fremstillinger av medlemmer av Romanov-dinastiet.

Dag Hanheide vil fortelle om dynastiet og spesielt ta for seg Peter I(den store), 1672-1725, og Katarina II, den store, (1729-1796) som overtok den russiske tronen i 1762.


Torsdag 18. april 2013 kl. 18.30
Frogner menighetshus Schafteløkken
Solheimgaten 2 b, Oslo
Buss eller trikk til Frogner Plass

Etter foredraget blir det en stor festkonsert med vokalgruppen Slavia fra Drammen. Ensemblet består av både russiske og norske kunstnere og vil under ledelse av Anna Sandvik og Vera Fedukhina fremføre russiske og andre slaviske sanger med stor innlevelse og profesjonalitet. Dette blir urfremførelsen av ensemblets nye repertoar, og vi kan se frem til en stor musikalsk opplevelse. Denne konserten kom i stand takket være innsatsen fra vår samarbeidspartner og venn Zoja Sperstad, leder for kulturverkstedet Akantus i Drammen.

Det blir salg av te, kaffe og kaker.
Og som alltid utlodning av norske og russiske gjenstander.

Inngang: kr 50,- for medlemmer av Norsk-russisk kultursenter
Kr. 100,- for ikke-medlemmer

Vel møtt!
Styrethttp://www.norskfolke.museum.no/
   
© Norsk-russisk kultursenter   Web: Roy Carstensen. Oppdatert: 08.04.2018
Norsk-russisk.no bruker cookies for å huske ditt språkvalg på websiden.
Klikk på norsk eller russisk flagg i hjørnene for å velge språk.
OK