Norsk-russisk kultursenter
Om NRKS Arkiv Galleri Linker  


     

Til alle medlemmer og venner av Norsk-russisk kultursenter
Artikkel opprettet 17.05.2009

Norsk-russisk kultursenter har gleden av å invitere deg til en kulturaften

Torsdag 21. mai 2009 kl. 18.30
Frogner Menighetshus Schafteløkken
Solheimgaten 2 B, Oslo
(i nærheten av Vigelandmuseet)
Trikk eller buss til Frogner plass

Nikolaj Vasiljevitsj Gogol (31.03.1809 – 04.03.1852)

I år er det 200-årsjubileum for Gogols fødsel. Dette er en begivenhet som markeres over hele verdener. N.V. Gogol er en av de store innenfor den klassiske russiske litteraturen og har skrevet både prosa og skuespill. Om seg selv skrev han: ”Mine tanker, mitt navn og mine verker vil tilhøre Russland”.

På møtet vil Audun Mørch, som er førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo og spesialist på klassisk russisk litteratur, fortelle om ”Nikolaj Gogol: Paradoksenes dikter”. Presentasjonen ledsages av bilder (med russisk tekst).

Sangerinnen Natalia Pomortseva, som vil fremføre aftenens konsertprogram, er utdannet ved vokal-avdelingen på Kunst- og kulturinstituttet i Perm, ved konservatoriet i Tbilisi og ved Galina Visjnevskajas operasenter i Moskva. Hun har arbeidet 3 år på Opera- og ballettteateret i Perm. Denne kvelden blir hun akkompagnert av pianisten Dag Brodin. På programmet står verker av Alessandro Scarlatti, Guiseppe Sarti, Edvard Grieg, Kjetil Bjørnstad og George Gershwin.

Salg av kaffe, te og kaker, Utlodning av norske og russiske gjenstander.

Inngang gratis for medlemmer, 50 kroner for andre
Vel møtt!
Styret
*****
1. Vi minner også om at lege Galina Sokolova vil gi samtaler om medisinske emner torsdag 28. mai 2009 kl 17.30 i lokalene til Norsk-russisk kultursenter i Grønlandsleiret 39, 5. etasje. Hun vil der blant annet ta opp emner som ”Hemmeligheten ved ungdommelighet. Når begynner menneskene å eldes, og hvordan? Kan man slette programmeringen av alderdommen fra cellenes minne? Hvordan få et langt liv, holde seg frisk og være klar i hodet? Virkningen av plastiske operasjoner.”

2. Sommerutflukt: følg annonser på våre hjemmesider.http://www.du-store-verden.no/
   
© Norsk-russisk kultursenter   Web: Roy Carstensen. Oppdatert: 08.04.2018
Norsk-russisk.no bruker cookies for å huske ditt språkvalg på websiden.
Klikk på norsk eller russisk flagg i hjørnene for å velge språk.
OK