Norsk-russisk kultursenter
Om NRKS Arkiv Galleri Linker  


     

Generalkonsulatet i Sankt Petersburg har gitt denne meldingen: NORGES DAG I ERMITASJEN
Artikkel opprettet 06.06.2014

Generalkonsulatet i Sankt Petersburg har gitt denne meldingen:

NORGES DAG I ERMITASJEN

Den 20. april 2014 ble en helt spesiell dag for Norge i Sankt Petersburg. Denne dagen ble det på én gang holdt to norsk-russiske konserter i Statens Ermitasje.

På morgenkonserten i Ermitasjeteatret deltok representanter for Sankt Peterburgs Skole for klassisk ballett (med basis i Skole 210) og for Norsk Ballettinstitutt. To helt ulike ballettskoler viste tilskuerne et fullt spektrum av moderne dansekunst – fra klassisk til musikal og moderne dans. De unge artistene opptrådte til musikk av Tsjaikovskij, Minkus, Britney Spears og Alanis  Morissette. Deltakerne fra de to ballettskolene ga tilskuerne en komplett festforestilling som de sistnevnte belønnet med begeistret applaus.

Ved åpningen av VIII Internasjonale korfestival om kvelden i Atrium Glavnogo sjtaba deltok orkestret ”Ungdomssymfonien” fra Bergen under sin dirigent Vladimir Suzdalevitsj, kammerkoret Musica Practica og kammerkoret ”Akvatorija” fra Sankt Petersburg. De unge musikerne framførte ytterst komplisert musikk av Vladimir Martynov, som selv var til stede på konserten. De fullførte oppgaven glimrende og forsvarte orkestrerets ry.

Generalkonsulatet setter stor pris på at det denne dagen deltok unge artister på to steder i Statens Ermitasje. Vi håper at de norske og russiske konsertdeltakerne vil fortsette sitt interessante samarbeid og ønsker dem suksess i deres fremtidige framførelser.

Man kan ikke unngå å nevne at det kvelden før, den 19. april, ble vist en kolleksjon av kortfilmer fra Den internasjonale filmfestival i Tromsø. Framvisningen ble holdt for den fullsatte, store salen i kinoen ”Rodina”.  Etter forestillingen fikk seerne en fin anledning til å snakke med regissøren av en av filmene (”Flukt fra realiteten”) Trond K. Andreassen. I tillegg var også helten i denne filmen, den kjente norske musikeren Magnus Eliassen til stede. Det ble en lang samtale med artistene – full av humor og felles interesser – og den ble bare avbrutt som følge av at man måtte gjøre salen klar for neste kinoforestilling.

Vi ser fram til besøk av en ny filmkolleksjon i 2015!
Oversatt fra russisk: av Leif-Victor Oppedal
http://www.aeroflot.ru/
   
© Norsk-russisk kultursenter   Web: Roy Carstensen. Oppdatert: 08.04.2018
Norsk-russisk.no bruker cookies for å huske ditt språkvalg på websiden.
Klikk på norsk eller russisk flagg i hjørnene for å velge språk.
OK