Norsk-russisk kultursenter
Om NRKS Arkiv Galleri Linker  


     

Den 2. internasjonale musikkfestivalen for russere bosatt i utlandet
Artikkel opprettet 04.03.2010

7.-13. februar 2010 Den 2. internasjonale musikkfestivalen for russere bosatt i utlandet holdt i Moskva. Norsk-russisk kultursenter var representert med hele 5 artister som er medlemmer hos oss. Alle de 5 fikk diplomer og var fornøyde med arrangementet som MSRS sto ansvarlig for. Nedenfor skriver de noen ord om festivalen.

OM FESTIVALEN ”DEN RUSSISKE SANG”

Så er vi da kommet tilbake fra Den Andre Internasjonale Festival for Landsmenn i utlandet ”Den russiske sang”.

Vi er tilbake litt slitne og leie for at festdagene er over, men glade for et hav av positive følelser fra møte med gamle kjenninger, og for å ha blitt kjent med nye og interessante russere fra hele verden. Vi er forent av en felles lidenskap – Musikken, den russiske musikk: folkemusikken, militærmusikken, skaldesangen og den klassiske sang.

En spesielt stor takk til grev Sjeremetjev, et menneske med ekte aristokratisk sjarm, ekte russisk varme og en åpen sjel. Takk for denne festivalen, for muligheten for oss russiske musikere, spredt over hele verden, til å kunne føle at hvor enn vi bor og hvilket språk vi enn snakker – synger vi fortsatt sammen!

Vi takker dem som har organisert festivalen, lydteknikerne og alle, alle, alle som har gjort denne uforglemmelige festivaluken ikke bare mulig, men også interessant, fylt med opplevelser og varme følelser.

Deltakerne fra den norske delegasjonen, medlemmer av NRKS:

Anna Valentik

Natalija Pomortseva-Grisjtsjina

Natalija Sofijskaja

Olga Teplova

Irena Mikkelsenhttp://www.ntl.no/
   
© Norsk-russisk kultursenter   Web: Roy Carstensen. Oppdatert: 08.04.2018
Norsk-russisk.no bruker cookies for å huske ditt språkvalg på websiden.
Klikk på norsk eller russisk flagg i hjørnene for å velge språk.
OK