Norsk-russisk kultursenter
Om NRKS Arkiv Galleri Linker  


     

Leddgymnastikk for de som liker yoga og qigong (indisk og kinesisk gymnastikker)
Artikkel opprettet 13.05.2010

Gymnastikken består av øvelser som tar sikte på forbedring av ledd inkludert ryggen, fjerning av stress og vondt i sener og muskler (det tar tid). Både sener og muskler blir mer elastiske og muskler forsterkes og kommer til å bli lengre. Resultatet blir at ryggen rettes opp og kroppen blir lettere og fleksibel.

Samtidig fjernes blokkeringer i kroppens sine energiske kanaler. Energien begynner å sirkulere  friere og det forbedrer tilstand og øker tonusen. Alle organer i kroppen får riktig energisk forsyning og kommer til å fungere bedre.

Det er avhengig av hvilke tilstand du har når du begynner på gymnastikken. Vanlig legger man merke til letthet i kroppen etter første time. Hvis du ønsker permanent forbedring, bør du trimme minst et par måneder. Det finnes en del øvelser, som regel individuelle, som man bør utføre hjemme. Da kommer du til et bedre resultat raskere. Trener kan finne dem for deg. Det er viktig at du ikke skal ha smerter og særlig slitsomhet i muskler etter gymnastikken.

Du utfører øvelser med oppfølging av erfaren trener som har arbeidet med denne gymnastikken i løpet av 6 år.

Det finnes ikke aldersgrense – vi har studenter fra 16 og opp til over 60 år. Mest viktig er at du trives med gymnastikken. Etter en stund øker utholdenheten vesentlig.

Ta kontakt med Sofia: 41 28 10 18http://www.norskfolke.museum.no/
   
© Norsk-russisk kultursenter   Web: Roy Carstensen. Oppdatert: 08.04.2018
Norsk-russisk.no bruker cookies for å huske ditt språkvalg på websiden.
Klikk på norsk eller russisk flagg i hjørnene for å velge språk.
OK