Norsk-russisk kultursenter
Om NRKS Arkiv Galleri Linker  


     

Til alle medlemmer og venner av Norsk-russisk kultursenter
Artikkel opprettet 12.04.2014

Norsk-russisk kultursenter inviterer alle medlemmer og venner til en innholdsrik og uforglemmelig kulturaften

Torsdag 24. april 2014 kl.18.00 i
Frogner Menighetshus Schafteløkken
Solheimgaten 2 B, Oslo (trikk eller buss til Frogner Plass)

Vi markerer 200-års jubileum for Norges grunnlov og har følgende program:

1. Foredrag: ”1814 – MIRAKLENES ÅR”. Foredragsholder:Erik Wilmar, Master i historie ved Universitetet i Oslo. Det blir vist videoklipp.

”1814 kalles mirakelåret i norsk historie. En annen betegnelse er tre-kongeåret, Norge hadde en dansk, en norsk og en svensk konge i 1814. Før 1814 hadde Norge vært knyttet sammen med Danmark siden 1380. Etter eneveldets innføring i 1660 hadde i prinsippet all makt over Danmark-Norge ligget hos kongen i København. Norge hadde i løpet av disse 434 årene i praksis blitt en del av Danmark. 400-årsnatten blir perioden gjerne kalt. I 1814 fikk Norge sin egen grunnlov og gikk fra å være en del av den dansk-norske «helstat» til en union med Sverige. I den nye unionen fikk Norge status som en egen stat, beholdt grunnloven, men hadde felles konge med Sverige. Hvordan var dette mulig? Var det en nasjonaalistisk folkereisning og væpnet oppstand i Norge? Hvilke eksterne og interneaktører som sto bak begivenhetene?”

Foredragsholderen vil besvare disse spørsmålene og redegjøre for hva som hendte.

2. Konsert av norsk-russiske talenter fra Wien. Nadja og Luba Kalmykov, fiolinspillere, vant i april 2012 konkurransen om å få spille under konserten i Wiener Musikverein som to av de beste studentene i Konservatorium Wien. I 2013 kom de i med i Gustav Mahler Jugend Orchester under ledelse av C. Abbado. I desember 2013 ble de prisvinnere i ”Fidelio” Kammermusikkonkurransen i Wien. Vera Kalmykova er en internasjonalt kjent akkompagnatør.

3. Hyggelig samvær: Etter konserten skal vi spille musikk på cd-spiller, og det vil vvære mulig å danse for dem som ønsker det.Entré: kr. 50,- for medlemmer, kr. 100 ,- for andreDet blir salg av kaker, kaffe og te (for rimelige priser). Vennligst ta også med penger for å kjøpe lodd i kveldens lotteri med norske og russiske gevinster!

Styret i NRKS ønsker alle hjertelig velkommen!

http://www.skedsmo.kommune.no/
   
© Norsk-russisk kultursenter   Web: Roy Carstensen. Oppdatert: 08.04.2018
Norsk-russisk.no bruker cookies for å huske ditt språkvalg på websiden.
Klikk på norsk eller russisk flagg i hjørnene for å velge språk.
OK