Norsk-russisk kultursenter
Om NRKS Arkiv Galleri Linker  


     

EN GRUPPE GUTTER FRA DEN NORSKE OPERAS BALLETTSKOLE PÅ BESØK I PERM
Artikkel opprettet 29.04.2007

I dagene 4.-12 april 2007 besøkte elevene fra 3.-klasse på Den Norske Operas ballettskole det berømte koreografiske instituttet i Perm. Under ledelse av de russiske pedagogene og koreografene Igor Ivanov og Larisa Svenkova – som er aktive medlemmer av Norsk-russisk kultursenter – opptrådte de norske ballettelevene med stor suksess på festivalen ”Russlands kulturdager”, som Norsk-russisk kultursenter organiserte i Oslo og Drammen i oktober i fjor. Reisen nå i april og undervisningen i en russisk atmosfære inspirerte elevene til et videre nært samarbeid med vårt senter. De er allerede i gang med å innøve et nytt program med russiske danser for å opptre på vår festival, som skal avholdes i Oslo i oktober 2007.
Vi bringer nedenfor et notat fra Igor Ivanov, som ledet gruppereisen til hans elever.

Raisa Cirkova
Formann i Norsk-russisk kultursenter


I april 2007 reiste en gruppe elever fra ”Den Norske Ballettskolen” til byen Perm i Russland, deres mål var å besøke ”Perms Ballettskole” og ”Russlands Kulturinstitutt” som et ledd i en kulturell kompetanseutveksling mellom de to skolene.
Reisen vår ble støttet av Norsk- russisk kultursenter og Den russiske føderasjonens konsulat i Norge og lot seg realisere takket være vår hovedsponsor Aeroflot, som gav oss betydelig reduksjon i prisen på flybillettene.
Denne reisen var meget viktig for våre elever fordi vi fikk muligheten til å lære øvelser og metoder som høyner det faglige nivået, og hvor ellers enn i Russland kan vi hente det beste som er nødvendig for klassisk dans for menn. .
I dag har mange ballettskoler som bruker den russiske ballettskolens metodikk oppnådd store resultater, Vi kan understreke at russiske ballettskoler ligger på et meget høyt nivå i utdannelsen av profesjonelle og guttedansere”, noe vi har brakt med oss tilbake til Norge.
Grunnen til at vi reiste, er at Russland har lagt grunnlaget for den teknikken som brukes i klassisk mannlig dans og i dag med rette regnes som en av de fremste skolene i verden. Nettopp derfor vendte vi oss til selve kilden.
Hensikten med reisen var å lære metodikken og teknikkene for læring av klassisk dans og folkedans for gutter som ligger på samme nivå som oss. Etter å ha fullført dette kurset kan vi si at: ”Undervisnsingen i mannlig dans for gutter er et meget viktig element i opplæringen ved Ballettskolen. Den bidrar til å motivere og fremelske de mannlige danseelementene på scenen og utvikle individuelle fremtidlige artister, og det viktigste – utvikle mannlige sprangteknikker som ikke finnes i de kvinnelige delene av balletten.”

Igor Ivanov,
Koreograf, ballettpedagog, reiseleder
http://www.aof.no/
   
© Norsk-russisk kultursenter   Web: Roy Carstensen. Oppdatert: 08.04.2018
Norsk-russisk.no bruker cookies for å huske ditt språkvalg på websiden.
Klikk på norsk eller russisk flagg i hjørnene for å velge språk.
OK