Norsk-russisk kultursenter
Om NRKS Arkiv Galleri Linker  


     

Den 3. internasjonale idrettsfestivalen for russiske statsborgere bosatt i utlandet
Artikkel opprettet 27.10.2010

Den 3. internasjonale idrettsfestivalen i Moskva fant sted mellom 23. og 29. august i år. Under denne festivalen møtes russisk ungdom fra alle kontinenter i Moskva og får en enestående mulighet til å utvikle seg sportslig og konkurrere i 7 idrettsgrener. Samtidig er det en fantastisk mulighet til å bli kjent med ambisiøse landsmenn og skape kontakter og minner for livet. Over 1000 deltagere fra mer enn 40 land skulle møtes for å representere sitt nåværende hjemland.

Norges lag, bestående av vår leder Oleg, Libov, Alexey og meg selv, dro av gårde til Moskva for å konkurrere i friidrett og bordtennis. Dette skulle bli noe vi alle ser tilbake på som en minneverdig uke som både var fysisk krevende, sosial, opplevelsesrik og lærerik. Vi ankom på en mandag kveld, og kvelden gikk med til å registrere deltagerne og få utdelt hotellrommene, samt å finne ut av praktisk informasjon. Festivalen ble erklært åpnet av Moskvas varaborgemester på tirsdagen på Luzjniki (olympisk stadion) med bl.a. Russland mest kjente artister, som Dmitry Koldun, og skøyteløpere som deltok i et fantastisk show som oversteg alle forventninger. Showet ble organisert av arrangørene bak Eurovisjons Melodi Grand Prix i Moskva (2009).

Programmet var fullpakket med både tur til Kreml, båttur på Moskva-elven og museumsbesøk. I tillegg ble det organisert diskotek de fleste kveldene. Frokost, lunsj og middag fant sted på hotellet, som var et sosialt møtested hvor man hygget seg og ble bedre kjent med sine landsmenn og konkurrenter. I tillegg til underholdning kom mange også for å presentere gode resultater. I hver av grenene fant man dyktige idrettsutøvere som representerte de beste fra sitt land. I friidrett ble det organisert treningsdager før alvoret begynte. En jente jeg løp med, løp 100 m på 12,7 sek. Gutten som vant lengdehopp, hoppet 7 meter og noe. Da jeg tidligere også har vært med, på både den første og andre idrettfestivalen for russiske landsmenn, vet jeg at nivået i sjakk er høyt.

Avslutningsseremonien fant sted lørdag, som var den siste kvelden før avreise. Alle deltagerne i festivalen ble fraktet til Kuskovo. Da en smilende og glad Dimitri Bilan gikk ut på senen for å ta i mot oss, ble mange mildt sagt sjokkert. Den ene kjente artisten etter den andre entret scenen for å underholde oss. Det ble delt ut gaver til alle og det var satt ut telt med alle typer mat. Tilbake på hotellet fikk man en siste sjanse til å si farvel til alle sine nye venner og utveksle e-mail-og facebook-adresser.

Festivalen var både vellykket og godt planlagt og gav oss deltagerne en fantastisk opplevelse. Den blir organisert annenhvert år for å skape en tilknytting til Russland og for å minne oss om vår russisk sjel og våre russiske røtter. En opplevelse som ikke er til å gå glipp av og som vi alltid vil ha i våre hjerter.

Maria Kopsova, deltaker i idrettsfestivalen i Moskva, medlem av NRKShttp://www.du-store-verden.no/
   
© Norsk-russisk kultursenter   Web: Roy Carstensen. Oppdatert: 08.04.2018
Norsk-russisk.no bruker cookies for å huske ditt språkvalg på websiden.
Klikk på norsk eller russisk flagg i hjørnene for å velge språk.
OK